Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JO

Když už se někdo rozvede, tak by se měli dospělí domluvit, at to stojí, co to stojí. Když se mohli vzít, mít děti a žít spolu, tak by se měli dokázat i rozvést tak, aby to děti pocítily co nejméně. 

Mám osobní zkušenost s rozvodem, bylo to hrozné. Měli jsme sporný rozvod. Co se týkalo dětí bylo ale jasno hned. Já chtěla mít děti ve své péči, pro otce neomezený styk a on s tím souhlasil. Musela jsem udělat tolik kompromisů a ústupků, že bych si to snad před rozvodem ani nedokázala představit, ale to ex musel také. Ani děti nebyly ušetřené hádek, někdy se člověk neovládne. 

Vy asi chcete mermomocí střídavou péči, to je ideální pro toho, kdo jí vyžaduje, ale nemyslím si, že pro děti je to nejlepší. Osobně bych jí pro děti nechtěla. Možná v případě, pokud oba zůstanou žít v jednom městě a pokud se dokáží domluvit.

Jinak ale u nás neomezený styk znamená neomezený. Exovi stačí napsat sms, že jede na chatu, já mu děti přivezu k vlaku, ex napíše, že děti nepřijedou podle domluvy, ale dřív, druhý den, později - nikdy nic není problém. To platí i pro něj. Byla jsem měsíc mimo republiku, on se rozhodl bydlet v mém bytě, domů jezdili na víkendy a raději sám dojížděl do práce, než aby dojíždění musely absolvovat děti. Ex je na děti hodný, má je rád, záleží mu na nich. A hlavně kluci ho mají rádi, kdyby to tak nebylo, tak i můj přístup by mohl být jiný.

První rok po rozvodu jsme se bavili minimálně a jen na téma děti. Tchyně se mnou rok nemluvila, moje máma si neodpustila čas od času i před dětmi nějakou uštěpačnou poznámku na téma ex. Před dětmi jsem se o ex bavila jen pozitivně, je to jejich táta, můžou být po něm, tak nechci, aby si o něm myslely něco špatného a měly z toho špatný pocit. Ale s kamarádkama u vína jsme na něj společně nadávaly. Jednou jsem přistihla syna, poslouchal za dveřmi, všechno slyšel....stydím se za to ještě teď.

Dnes, pár let po rozvodu spolu občas jedeme na dovolenou, loni jsme sjížděli společně pár dní řeku, trávíme společně některé víkendy a některé

8 0
možnosti
JO

a některé Vánoce a konečně nám to klape;-D

2 0
možnosti
Foto

Dnes s Vámi musím souhlasit, Aleši. Velmi.

2 0
možnosti
Foto

Otec takzvanych vlcich deti dostal 8 let natvrdo.

0 0
možnosti
TH

Přesně na to jsem již několikrát myslel. Kdejaký ksindl, který si neumí s dětmi nejen učit, ale ani pohrát a své děti naučí jen sprostě nadávat, může své děti vychovávat. A nikdo jejich rodičovské právo nezpochybňuje. Ale táta, který se svým dětem věnuje, hraje si s nimi, učí se s nimi, bere je na výlety, prostě je vychovává, aby z nich něco bylo, je často od možnosti své děti vychovávat odstaven jen proto, že si tak jednostranně usmyslela jejich matka. A soudy ji v té lumpárně ještě podpoří. Aleš Hodina to napsat perfektně. Skvělý postřeh. R^

2 4
možnosti
JN

J56o16s85e53f 37N28o23v24á92k

14. 9. 2013 18:05

Jste úplně mimo: soud neurčuje to, zdali jsou schopni vychovávat oba rodiče. Soud především určuje, kde bude dítěti nejlépe.

A pokud se rodiče neumějí dohodnout, pak je přinejmenším dosti racionální názor, že jejich vzájmená animozita dítě poškozuje a proto je lepší, aby ji dítě zažívalo co nejméně. Proto rozhodně může být správné jednoho rodiče od dětí "odstavit".

Nad právem rodiče na výchovu svých dětí totiž stojí právo dítěte na to být vychováván co nejlépe. Rodiče si za to, že se manželství rozpadlo mohou, a vždy oba (byť jen tím, že si toho druhého nezodpovědně vzali). Dítě za rozpad své rodiny nemůže.

0 0
možnosti
LN

..nesouhlasím stebou často...Aleši...ale tady bezvýhradně.....

1 1
možnosti
MP

Pletete hruška a jablka. Jak souvisí cikánka s nevychovanými haranty s vaší rodinnou situací? Vy znáte toho cikánského otce? Staral by se líp? Pravda, mohl jít na tu poštu taky, oni většinou chodí všude stádně, ale třeba měl něco nutného v herně nebo sázkové kanceláři. Nebo snad vaše bývalá dopřává dětem taky takovou výchovu? Jedním slovem - slátanina.

9 3
možnosti
FV

Přesně to jsem se také níže snažil naznačit ... ;-)

4 0
možnosti
FV

Já chápu, že máte dlouhodobý komplex z toho, že jste nebyl schopen se se svojí exkou rozumně domluvit, ale až takovýto oslí můstek? 8-o

PS: Znám ten Váš problém z obou stran, takže to apriori neodsuzuji, ale tohle už vážně přeháníte :-/

8 2
možnosti
Foto

Mám komplex z toho, jakým způsobem tento stát ničí rodinné hodnoty a rodinné vazby. Že dítěti má k výchově stačit matka a z otců se dělají "stykači". Dokonce že špatná matka má přednost před dobrým otcem. Pak se nelze divit, že se s "ex" rozumně nedomluvíte, protože ona nemá důvod dělat kompromisy. Na základě těchto zkušeností je přesvědčená, že když se nedomluví, stejně bude po jejím. Kdo se s touto situací nepotká, neuvěří. Já jsem něčemu takovému také dříve nevěřil. Pravděpodobně příště napíšu něco z těchto zážitků, aby bylo vidět, čeho všeho je matka vedená sobeckou, opičí "láskou" k dítěti schopná.

3 4
možnosti
AO

Vlastní zkušenost, s těmi dětmi? Já se taky odstěhovala do 100 km vzdálené Prahy, protože jsem se otce bála.... Realita mě nakopala zpátky, abych překonala, od čeho jsem utekla.. :(

Ono něco bychom si na těch romech taky vzít mohli - totiž, jdou si po svém... to třeba já neuměla a teprve se to učím... mě to naučil ten bývalý manžel...

2 1
možnosti
Foto

Ali...přiměla jste mne přemýšlet o smyslu útěku. A o tom, jestli se pak nepohybujeme v nekonečné smyčce.

0 0
možnosti
TB

Co stát podporuje? ... Stát, stát, stát a zase stát.

Netvoříme náhodou ten stát my občané a naše zájmy?

Pakliže to nejsou zájmy občanů, má vůbec takový stát právo na existenci?  Nemělo by se něco změnit, třeba u příležitosti nadcházejících voleb? ;-)

3 0
možnosti
DK

To ilustracni foto je velmi vymluvne. Ta agresivita jim primo couha z oci...ae podle nekoho jsou to lide, kteri potrebuji pomoc a ochranu...Nikdy nepochopim...

10 2
možnosti