Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

Právně vyspělé demokratické země (např. Rakousko, Švýcarsko, Švédsko) by vám řekly, že neexistuje osobní svoboda bez osobní odpovědnosti a že při pandemii, v níž mimořádně umírají lidé, má stát v souladu s mezinárod. právem i ústavou povinnost uplatnit i mimořádná opatření se zúžením základních práv a svobod (musí to být samozřejmě přiměřené opatření, což většinou je). Musíte si uvědomit, že každý mladší zdravější, když po návštěvě hospody či nahuštěného obchodu (s osaháváním zboží) potká např. v MHD někoho zdravotně oslabenějšího, vlastně ho svou neodpovědností (bezohledností k druhým) někdy zabije.

6 0
možnosti
Foto

Jenže restrikce nakonec budou příčinou daleko většího počtu úmrtí, než na samotný covid. Tohle vás nechává klidnou ?

2 3
možnosti
MM

V hodině kdy do vás budou pumpovat kyslík abyste přežil, tak si vzpomeňte na krásné chvíle na demonstracích a na "lidské svobody"

4 0
možnosti
Foto

Nezodpovědné, slaboduché, až pitomoučké...

5 3
možnosti
Foto

Děkuji za sebereflexi.

1 1
možnosti
JH

Jak v dnešní blogu píšu: jistěže úplně všichni radikální odmítači netrpí slaboduchostí, ale tím hůře!

0 0
možnosti
Foto

Ano, všichni radikální odmítači zdravého rozumu netrpí slaboduchostí. Někteří to dělají třeba ve prospěch farmaceutických firem nebo posílení své moci.

3 1
možnosti
JK

Tento koronáč není chřipečka, evidentně je agresivnější a nakažlivější. Proto některé opatření chápu a důraznější postup je nutný.

Na druhou stranu je pravda, politici a zejména Babiš upravují názory podle nálady obyvatelstva snaží se nahrát si voliče bez ohledu na míru závažnosti situace a co je nejhorší situace je zneužívána k obohacení vybraných firem na úkor státu zejména těch co je vlastní někdo z vlády a také jako likvidace konkurence, protože lobbing se rozjel na plné obrátky výsledek je nelogické otvírání a zavírání obchodů podle toho, kdo je vlastní. Evidentně Babiš sklopí uši v případě nadnárodních řetězců, kde jsou omezení minimální a v kontextu toho, že jejich malá konkurence musí mít zavřeno, je navýšení tržeb zaručeno. Mantra snížení mobility je lichá, je to přesně naopak, lidi z celého města se sjedou v tom obchoďáku, kde mají zrovna slevu, hromadí se a potkávají lidi, kteří se za běžných okolností nepotkávají. Kdežto do malých obchůdků chodí stejní lidé z okolí, znají se, dodržují opatření a za pár minut mají nakoupenu. Nemusí pro pečivo do megaobchoďáku, kde minimálně hodinu se strkají s lidmi z celého města a okolí.

Podobné demonstrace považuji za velmi prospěšné, vláda musí vědět, že pod hlavičkou "národního zdraví" nelze schovat vše. Chápu i, že požadavky musí být dostatečně zásadní, aby si toho vláda i veřejnost všimla. Jen tak dál.

0 0
možnosti
OT

A ve kterém státě to řeší správně?

1 0
možnosti
KT

Lidské svobody?

Co to vlastně je, ty lidské svobody?

6 0
možnosti
DR

Jestli podobné nesmysly vytrubujete i na těch Vašich pochybných demonstracích, tak potěš koště. Kdybych neviděl tu fotku s popisem, tak bych si tipnul, že tohle mohl vyplodit tak 15letý puberťák ale ne dospělý člověk. Rv

8 0
možnosti
Foto

Plácáte nesmysly. Věřím, že vás to dožene.

6 0
možnosti
PP

Pokud někdy někdo použil takové nesmyslné srovnání, tak můj děda říkával "hodinky jako holínky, oboje se natahuje". A co by řekl můj druhý děda nebo babička nevím. Zůstala po nich jen jména na památníku na střelnici v Kobilisích s datumem 30.6.1942 a nám v rodinném archívu pár zažloutlých fotografií a dva válečné kříže in memoriam. Otec pak od toho dne vyrůstal jako oboustranný sirotek v péči své babičky. Tomu já říkám likvidace lidských svobod. Vy jen plkáte.

9 0
možnosti
Foto

Doufám, že tak daleko to u nás už nikdy nedojde. Ale většina totalit začínala pomalu, aby si lidé postupně zvykali. Mimochodem, kde jsou Kobilisy?

3 3
možnosti
LC

Ono toho je nejméně stokrát víc, kdy pod záminkou ochrany občanů je likvidována lidská svoboda. Pominu notoricky uváděný příklad s pravidly silničního provozu. Tam jde alespoň o ochranu ostatních účastníků provozu. Ale stát požaduje abych chránil i sám sebe před sebou samým. Třeba, abych měl při řízení motocyklu na hlavě přilbu, nebo abych měl při řízení auta zapnutý bezpečnostní pás. Je to diskomfort a když přilbu/pás nemám, nikoho tím neohrožuji, jen sebe. Neměla by být na to téma nějaká demoška?

0 0
možnosti