Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Aleš Hodina: "Pokud je totiž dítě ve výlučné péči jen jednoho rodiče a druhý rodič se s ním může stýkat, jeho "nárok na dítě" je tak aspoň částečně zajištěn. Styk je ale pouze právem, nikoliv povinností rodiče, takže dítě péči tohoto rodiče zajištěnou nemá – ten se na něj smí i úplně vykašlat. Kde je pak zájem dítěte?"

Zdroj: https://www.sancedetem.cz/cs/o-cem-se-mluvi/stridava-pece-je-pro-deti-nejlepsi--2367.shtml

Ale teď najednou zase výrok soudců, že je to i povinnost, vadí. Chmchmchm - mrkev v zimě...

0 0
možnosti
Foto

Ano, vadí, pokud soudci udělají z otce jen stykače a ještě po něm chtějí povinnosti bez odpovídajících práv. A základním právem dítěte není jen styk, ale i péče rodiče, kterou ani zavedením povinnosti styku zajištěnou nemá (rodič se může stýkat, ale není povinen pečovat). Řešení je na konci článku.

1 0
možnosti

"A také stanovena povinnost matky styk s otcem zajistit. Vždyť přece pouze do její kompetence nyní spadá péče o citový vývoj dítěte, kam zajištění styku s otcem jistě patří."

Tak soudci mluví o rodiči.. a pan Hodina dělá, že na to reaguje.. Ale pak už jede klasiku:-)

0 0
možnosti
Foto

To jsou stále ty samé nesmysly pana Hodiny. Pokud má otec dítě jednou za 14 dní na celý víkend, tedy od pátku odpoledne do neděle večera, je to dost času na péči o něj.

A střídavka není žádným univerzálním řešením. je vhodná pouze ve velmi malém procentu případů. Vnucená střídavka je pak bičem na všechny. Na matku, na otce i na dítě.

4 2
možnosti
Foto

To jsou stále ty samé nesmysly pana Hermánka. Pokud má otec dítě jednou za 14 dní na víkend, tedy od pátku odpoledne do neděle večera, je sice nucen o něj pečovat, ale nemá prakticky žádný prostor jej vychovávat. Stává se z něj víkendový strýček, tak jako se stal z Hermánka, který dokonce se svým dítětem ani více být nechtěl. To ho vede k mylné úvaze, že je to tak správné.

3 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS