Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jiří X. Doležal měla opět pravdu jako vždy, když kritizoval organizaci Fathers4Justice, která spustila humbuk proti Britskému obchodnému řetězci Marks & Spencer, který u dětského oblečení uvedl, že oblečení má pevnější lem, což je méně práce pro maminku, protože zesílený lem vydrží déle.Podle uvedené organizace tohle sdělení bylo sexistické a obchodní řetězec jej musel změnit a omluvit se. Takže i podle mého názoru je tato organizace sluníčková.RvRvRv

22 1
možnosti
Foto

"Jiří X. Doležal měla opět pravdu" - podařilo se vám kouzlo nechtěného...

1 2
možnosti
ZV

Z85u47z75a30n27a 96V10a89s12s

20. 3. 2017 18:21

"propagátoři otcovství" - aké sympatické manipulatívne slovné spojenie. Skrýše sa zaň kadečo.

5 1
možnosti
JZ

Jak můžete vědět, jeslti ti otcové jsou nebo nejsou sluníčkáři, když pojem "sluníčkář" není nijak přesně vymezen, tudíž není ani jasné, co vlastně označuje. Takže není možné potvrdit či vyvrátit jestli někdo je nebo není sluníčkář.

0 0
možnosti
Foto

Jiřího X. Doležala jsem před lety rád čítával, ale postupem času začal klesat do bulvárních rovin a číst jsem ho přestal, když začal s přímým přenosem všech zákoutí svého manželství. Teď po čase jsem znovu díky tomuto blogu četl jeho nejnovější věc a vidím, že křivka míří stále níž a níž. Otcovští aktivisté a sluníčkáři jsou jako nebe a dudy. JXD se možná nechává unášet tím, že oba tyto společenské proudy přicházejí ve stejný čas, ovšem reagují na úplně jiné věci a ze zcela odlišných pozic. Neznám podrobnosti anglického skandálku s dětským oblečením, ale je jasné, že šlo o marketingový tah a anglickým aktivistům vadilo hlavně to, že nákup dětského oblečení by měl být věcí matek a proto na něj cílí reklama. JXD z toho udělal humbuk, že stejně muži nic nezašívají. Problém není v tom, jestli si někdo rozumí s jehlou a nití, ale v tom, že dětské oblečení není výhradní doménou matek.

3 3
možnosti
Foto

Podle mě nejde ani o dětské oblečení, ale o to, že děti nejsou výhradní doménou matek.

0 2
možnosti
Foto

Jenže pokud Fathers4justice začnou dělat stejné vymyšlené(napadají mne jen sprostá slova) jako feministické spolky a vytvářet dusnokolem reklamy, podle níž muži dostatečně nešijí, padají na úroveň těchsplašených markytánek a zaslouží si i stejné zacházení. Tak co chcete? JXDnapsal to, co si myslí většina normálních mužů, pokud právě za něco nebojují. Kdemáte manipulaci. Myslím, že z toho akorát vy máte minipoluci.

25 4
možnosti
Foto

Víte, je velmi diskutabilní, co chápat pod pojmem "normální muži, pokud za něco nebojují". Třeba F4J takovými muži myslí stoupence rodičovské rovnosti, což mně také připadá normální a přitom to zdaleka není v současné Evropě vybojováno. A kdo by měl za svá práva bojovat než ten, komu jsou upírána? Manipulaci v Doležalově článku vidím v tom, že podprahové podsouvání důležitosti matek při nákupu dětských věcí ze strany řetězce kritizuje (oprávněně nebo neoprávněně, to je věcí názoru) občanské sdružení a to Doležal zesměšňuje tím, že chlapi přece nezašívají. Nakonec sám přiznává, že to většinou nedělají ani ty matky, čili použil argument, který neobstojí ve srovnání pohlaví. A ani nebudu rozebírat vložky pro muže.

2 4
možnosti