Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

Stejně pořád nechápu to jednostranné rozhodování soudů, které většinou při rozvodu straní manželkám. Pokud se otec po rozvodu o děti střídavě stará, tak by neměl na výživném exmanželce platit nic. Není přeci možné přenášet finanční náklady za děti jen na otce. I v normální funkční rodině platí, že otec i matka platí cca každý půlku rodinných výdajů.

Soud by měl být přísný jen na takové otce, kteří o své děti nejeví zájem. Pokud otec po rozvodu bere děti na výlety, na dovolené, kupuje jim oblečení, sportovní vybavení a platí třeba školné, tak není důvod, aby ještě platil exmanželce výživné. Ta mu přeci také nic neplatí za období, když se o děti stará otec.

2 0
možnosti
MT

V normálních funkčních rodinách jsou matky těhotné, rodí a třeba i dlouhá léta jsou s dětmi doma a starají se o funkční zabezpečení dětí a rodin, což je celé dohromady poměrně hodně diskvalifikuje na trhu práce. Otec se v takových rodinách stará o finanční zabezpečení, protože vklad matky bohužel není nijak finančně ohodnocen, ba naopak, jak již výše řečeno, ji dlouhodobě finančně upozaďuje. Oba pak tímto poskytují celým rodinám vzájemně zázemí.

A i kdybyste se na hlavu postavili, máma má prostě z výše uvedeného těhotenství, rození a nejranější péče k dětem výrazně blíž, byť nepopírám nezastupitelnou úlohu obou rodičů ve výchově dětí.

A ne, nejsem rozvedená, žiju několik desítek let ve funkčním manželství.

0 0
možnosti
IH

I44v70o 64H37e41b89e55l66k20a

31. 1. 2017 13:21

Rozdíl mezi autorem blogu a paní Hrušákovou je ten, že paní Hrušáková je vzdělaná dáma, jejíž výroky mají logickou konzistenci a hlavně hlavu a patu. A ano, nebojím se říci, že s jejím výrokem souhlasím, protože sám ve své praxi jsem se s případem takového otce setkal.

Autor blogu je fanatický bojovník, který připouští pouze svou pravdu, pokud s ním nesouhlasíte, okamžitě začne na vás útočit. Osobně a podpásově. Protože argumentačně je velmi slabý.

7 3
možnosti
Foto

Ano. Tak to také vidím. Fanatik.

0 0
možnosti
Foto

Jo, jo, Hermánku a Baráku, chudáci děti, které jsou vytrženy ze svého prostředí a přemístěny do jiného. Některé dokonce ne jen jednou za 14 dní, ale jednou za týden. Já bych jim to víkendové ježdění na chatu normálně zakázal. A co teprve děti, které jsou vytrženy ze svého prostředí a přemístěny do jiného každý den. Ty by v žádném případě do školy chodit neměly!

3 2
možnosti
Foto

Poněkud hloupá ironie, pane Hodino. Směšovat víkendové pobyty na chatách a chalupách se střídavkou, to už chce notnou dávku ignorance. Ale úmyslné.

1 1
možnosti
VB

Pokud dítě může chodit do jedné školy, kroužků...udržovat vztah k jednomu okruhu kamarádů, tak ji jde tolerovat, ale nemyslím si, že je ideální. Jestliže je co 14 dnů vytrženo ze svého prostředí a přemístěno do jiného, tak ve skutečnosti nemá žádný domov.

Absurdita střídavé péče "na dálku" plyne právě z toho, kdyby se měli střídat u dítěte (v bytě) jeho rodiče. Takže co 14 dnů by se přemístili mimo své známé a přátele (pokud budu brát školu jako práci, tak do jiného zaměstnání s jinými kolegy, nadřízenými, úkoly, postupy) do jiného prostředí (v obou bytech by asi nebyly stejné knihy, věci co máte rád.....?), jiné hospody:-). Nemusím to rozvádět, každý inteligentní člověk si to dovede představit sám.

Jistě je vám známo rozhodnutí: „Střídavou výchovu je pak třeba chápat jako snahu o co nejúplnější naplnění práva dítěte na oba rodiče.“ (III. ÚS 650/14), i když vytržení jedné věty z odůvodnění nemusí postihovat problém, ale i rozhodnutí, kdy v konkrétním případě ÚS konstatoval, že střídavá péče není v zájmu dítěte.

Takže, pokud vám záleží na dítěti, tak se budete střídat u něj. V opačném případě je to proti jeho zájmu a jde o pokračování boje s partnerem jinými prostředky. Osobně, než něčemu takovému dítě vystavit (to říkám jako rozvedený otec), tak raději rezignuji. Na to bych ho měl moc rád. Je to jako ten soud krále Šalamouna. Než dítě "rozpůlit", tak at si ho nechá druhá (druhý). Naštěstí jsem toto nemusel řešit.

3 3
možnosti
Foto

Překvapuje mne, jak hluboce jsou zakořeněny jednak biblické žvásty, jednak představa rodičů, střídajících se u dítěte. Šalamoun z oné pohádkové knihy rozhodoval mezi jednou skutečnou matkou a jednou podvodnicí, což lze jen těžko aplikovat na spor dvou skutečných rodičů. To už byste tu mohl argumentovat Červenou Karkulkou nebo Perníkovou chaloupkou. A střídání rodičů u dítěte je nesmysl. Jak byste to udělal s novou rodinou rodičů? Stěhovaly by se děti z prvního manželství nebo z druhého manželství? Nebo bude mít každé dítě svůj byt a polorodí sourozenci se vůbec nepoznají?

2 0
možnosti
Foto

Já neberu žádnému otci snahu, aby byl s dítětem co nejdéle. V ideálním případě, aby se ho s sebou bral do práce.Každý snad pochopí, že to sice byl žert, asi ne nereálný, že?

Mně to zde připadá jako nějaká sekta a pan Hodina jako její guru a pár ostatních jako oddaní pobočníci.

Život je ale daleko mnohotvárnější než jsou tyto idealizované představy a "střídačce". Nejlepší střídačka totiž je, když matka ráno vede dítě do školy a otec ho odpoledne vyzvedává. A pokud by to bylo v minulosti a dítě by bylo vzrostlejší, uneslo džbán a nebálo by se, tak by šlo navečer tatínkovi pro pivo.

Ale takto idealizovaná minulost je pasé; lidé se prostě rozvádějí a rozcházejí. A pokud si někdo myslí, že model jednou za 14 dní, plus nějaké ty kroužky přes týden, tak ho rád seznámím se svojí dcerou (1992), matkou malého Olivera (2016).

Té se můžete poptat dosytosti a také jí předestřít své názory a návrhy. A uvidíme.

0 1
možnosti
Foto

J58a45n68a 15M40a63j52o42v87á

30. 1. 2017 15:46

No právě...ono je to tak, že už jste prostě na pochopení těchto věcí starý a Vaše realita prostě nemusí být realitou současných otců.

Z mého pohledu (matky, která vychovala děti sama), jste na dceru dost kašlal. Ale já naštěstí nejsem matka Vaší dcery a Vám to nastavení asi vyhovovalo. Tak budiž, měli jste ho.

Jiným prostě nevyhovuje. Vaše uspořádání není nadřazeno těm ostatním.

0 0
možnosti
VB

Střídavá péče Pokud nejde o jednu vesnici), kdy cestuje dítě je nesmysl. Ať se v bytě střídají rodiče. To se jim asi nechce.

4 2
možnosti
Foto

Chápu, že jste v posledních letech řešil převážně vymáhání pohledávek, takže vám je tato oblast poněkud vzdálená. No, ještě že jsme vás nevzali k nám do firmy, kam jste se hlásil na jednu pozici. Psát o něčem bezdůvodně, že je to nesmysl, to byste si pode mnou dovolit nemohl.

0 5
možnosti
Foto

Obdivuji tu bandu naivů, kteří Vám to, pane Hodino, stále baští.

Toto se dá test do kamene a toto podepisuji.

Prvořadý by měl být zájem dítěte na stabilním domově a pocitu bezpečí, pocitu vědět, kam patřím.

Zdroj: http://hodina.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=582212

4 2
možnosti
ZK

Ono bude jednou dítěti 20 let a bude se ptát, tati, proč jsi se o mě v dětství nestaral? Proč mě vychovávali neustále se měnící strejdové? Proč jsi o mě nebojoval?

Za předpokladu, že tedy nedopadne jako Michala Muzikářová, která buď spáchala kvůli matčiným strýcům sebevraždu nebo ji jeden ze strýčků zavraždil.

3 0
možnosti
Foto

P11e96t40r 30H54a33n97n18i85g

28. 1. 2017 10:03

Vážení vážené. Před tím, než se oženíte, pečlivě zvažte, zda činíte dobře, tak jak to ve velké většině zvažovali naši předkové. Před tím, než počnete dítě, pečlivě zvažte, jestli máte na to udržet rodinu a tudíž dítěti připravit pokud možno ideální prostředí pro vývoj. Před tím, než se oženíte a vdáte, zvažte, jestli jste vůbec schopni/y lásky a zodpovědnosti k druhému. V době mých rodičů a prarodičů byl rozvod něco nepředstavitelného. Jsem asi konzervativní a byl bych rád, kdyby se vrátil čas do doby, kdy rodina byla rodinou, škola školou života a manželství klidným přístavem proti rozbouřené době.

7 0
možnosti
Foto

Jenže v době Vašich a ještě i mých prarodičů byla základní jistotou pro lidi právě rodina, ať už ta nejužší nebo v širším pojetí. Pak začal stát "zachraňovat" ty, kteří byli v rodinných vztazích neúspěšní a dneska za to platíme nefunkčností rodin, které nedrží pohromadě, protože nemusí.

1 0
možnosti
MV

Hrušáková má ten problém, že je minimálně 3x rozvedená, takže její názory jsou deformovány jejími osobními prohrami ...

4 0
možnosti
Foto

Kolik jste už slyšel rozvedených žen, které by svůj rozvod prezentovaly jako osobní prohru? I když to možná právě svědčí o tom, že ohledně té deformace názorů máte pravdu.

1 0
možnosti
Foto

Já jsem sice mimo tento okruh zájmů, ale z Vašeho psaní to dělá dojem, že ideálním stavem dle pí Hrušákové je, že muž platí alimenty a dítě pobývá 100% času u něj. ;-)

2 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS