Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Co tim Ignac myslel?

Kolikpak ze ma deti? ;-D

0 1
možnosti

Dvě. Jedno s manželkou a druhé s milenkou.

0 0
možnosti
Foto

Je opravdu smutné, když někdo k založení rodiny potřebuje jakési deklarace, ochranu ze strany politiků, pseudovítězství u nevímjakých soudů. Rodina, partnerka, děti, rodiče, by měli mít vždy přednost přede vším, bez ohledu na soudy, na mezinárodní deklarace, na ochranu práv a další bláboly, pokud někdo má potřebu zaštiťovat se politickým rozhodnutím, nikdy to nemůže s rodinou nebo svými blízkými myslet opravdu vážně. Zkuste někdy přemýšlet o tom, jestli Vám jde opravdu o rodinu nebo jen o to, abyste jim mohl otlouct o hlavu soudní rozhodnutí.

1 0
možnosti
Foto

To, jakým způsobem společnost chrání rodinu, se projevuje v jejím životě. Včetně toho, s jakou lehkostí některé ženy rodinu rozbíjejí a děti považují za svůj majetek.

1 4
možnosti

U té pro Vás významnější deklarace káhirské mi chybí "nebo kvůli náboženství":-/

2 0
možnosti
Foto

Zajímavý postřeh. Možná tam dávají nějaká omezení, protože náboženské rozpory mohou být zdrojem velkých svárů. Ostatně proto se dříve sňatky domlouvaly v rodině, aby to dobře fungovalo a nehrály tam roli jen hormony. Pokud už je však manželství uzavřeno, pak jej intenzivně chrání.

1 1
možnosti
Foto

Upřímně řečeno, nevím, co tím básník chtěl říci. Nápadům se střídavkou jsem alespoň rozuměl.

1 0
možnosti

Zarazilo mne, že již v roce 1948 se v deklaraci uvádí "rozvázání". Jako by to bylo normální, porušit manželskou smlouvu.

Spíše se příkláním k moudru:

"Mužje sloup stanu, žena jeho plachtou a děti jsou provázky, kteréstavbu spojují" » Arabské přísloví.

<Pokud jde o manželství, mají za jeho trvání i při jeho rozvázání stejná práva.

Zdroj:http://hodina.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=494260>;

0 0
možnosti

Verte, ze mnohe zeny by si praly, aby ten jejich muz byl tim sloupem.

0 0
možnosti
Foto

Dnes je již obecně přijímaným faktem, že západní společnost demograficky ubývá a islámské společnosti naopak rostou, a tyto deklarace to jen zrcadlí. I když se s islámem dá ve mnohém nesouhlasit, má budoucnost, protože myslí na to základní, aby se společnost reprodukovala. V Evropě se zavádí kvóty na funkce, aby ženy měly ještě menší motivaci založit rodinu (hlavně, že se Věra Jourová dostane na dobrý flek), vymýšlí se umělé oplodnění leseb a otcovství se podporuje leda týden po porodu. Feministky všech zemí, spojte se a hurá ke dnu!

7 2
možnosti

Souhlas - západní společnost je nemocná a vedou ji duševně vyšinutí lidé do velké propasti

2 0
možnosti

Je to moc zajímavé srovnání, které názorně ukazuje přístup k rodině v EU a jinde.

Jen bych dodal, že Česká republika stejně tyhle mezinárodní úmluvy a deklarace z vysoka ignoruje. Mezinárodní úmluvy reflektují tyto deklarace a lokální právní normy by je měly také reflektovat. Ovšem české soudkyně si soudí podle svého osobního přesvědčení a své genderové předpojatosti a co je v platných zákonech a mezinárodních úmluvách je vůbec, ale vůbec nezajímá (jeden exemplární příklad z mnoha je Kristina Žídková z KS Ostrava Rv)

2 0
možnosti

Genderové předpojatosti jsme jako ženy byly vystaveny po dlouhá staletí, co prošlo u soudu a vřejeného mínění mužům, ženy odnesly vězením a ostrakizací. Soudci byli pouze muži. Sebeblbější synek byl určen ke studiu, dcery, byť i inteligentnější, seděly doma a učily se vést domácnost. Žena k plotně a k dětem, muž živitel. A někteří muži by to rádi zpět, proto vychvalují islámská společenství. A o tom, jak se rozhodují muži ve vedoucích pozicích při výběru svých náměstků mi také nikdo nemusí povídat. Jen v průběhu uplynulého roku jsem se s tím setkala třikrát. Hlavní kritérium výběru bylo - ženskou určitě ne. A co na tom, že má vhodnější vzdělání, velké děti, letité zkušenosti. Všechny ženy nakonec našly jiné zaměstnání, i když méně placené a byly natolik velkorysé, že to dál nerozmazávaly. Prostě genderová předpojatost byla, je a bude. O to větší úcta patří lidem, kteří vidí hlavně člověka, ne muže nebo ženu.

2 1
možnosti

Je vtipné, že se zaštiťujete zrovna citátem bigotního starého mládence Ignáce Pospíšila.;-D

3 1
možnosti

To je jediné, co vás na tom článku zaujalo ?

2 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS