Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Sesumírovaný to máte hezky, promluva o zodpovědnosti dává článku lehce moudrý nádech, ale chybí Vám tam pojednání o podstatě celého textu: Čím si samoživitelky polepší. A v čem se mají lépe, než úplná rodina? Pokud se Vám jedná o sociální dávky, které pobírají ve stejné výši jako kdokoli jiný s nedostatečným příjmem, pak si mnoho nepomohou, neb je mají o jednoho člověka menší, zato náklady na domácnost mají stejné a ještě mají komplikace plnit si své pracovní povinnosti. Dal jste si vůbec tu práci zjistit si, jaké to je být samoživitelem?:-P

19 1
možnosti
Foto

Podstatou textu není, čím si samoživitelky polepší.

1 2
možnosti
ZS

Nečetl jsem diskusi, možná to tu někdo zmínil. V bodě 1. jste nějak opomněl, že i muži si mohou zodpovědně vybrat s kým zplodí dítě. ;-)

14 0
možnosti
Foto

Pracuji s dětmi a můj nejsilnější dojem ze střídavé péče je, že děti z této péče jsou podstatně rozhozenější než děti s jedním domovem.

O střídavou péči velmi často žádají otcové, kteří to bývalce prostě "nedarují" (ani korunu výživného) a děti potom tráví veškerý čas u tatínka s počítačem, protože tatínek má spoustu jiných zájmů a povinností. V tomto ten klasický model, kdy se v úplné rodině stará žena o děti tak nějak "více"  přechází i do střídavé péče - práva otce především, na děti ohled neberte, pane autore.

17 6
možnosti
Foto

Právě proto že beru největší ohled na děti, ne na sobecké matky, hájím jejich právo na oba rodiče. Děti je potřebují oba už od narození.

5 4
možnosti
ZV

;-€Takúto hromadu nezmyslov som nečítala už dávno! Keby slová ako "žena, feministka, střídavka, soud" a podobne zrazu zmizli, autor by nemal o čom mudrovať.

6 2
možnosti
Foto

Jinak, podpora samoživitelek spočívá třeba v tom, že když mají nízký příjem, tak mají nárok na sociální dávku - příspěvek na bydlení - Ale, vážený autore, na tuto dávku máte nárok i vy, pokud prokážete, že váš příjem není dostatečně velký. Jediné v čem skutečně má výhodu je delší doba na ošetřování dítěte v nemoci.....

8 0
možnosti
ZK

Z19d50e42n38a 68K75o20č20í

3. 8. 2014 13:21

Tak například tkzv. samoživitelka žije s přítelem ve společné domácnosti a mají spolu i např. 2 děti. 

Otec buď není uveden, nebo má bydliště napsaný někde u svých rodičů. Samoživitelka si tak tímto zatajením výrazně sníží základ pro výpočet sociálních dávek, tak, že má nárok na všechno - nájemné, elektřinu, topení, plyn ......a vytáhne tak ze státní kasy klidně i 10 tis měsíčně víc, než kdyby otce dětí uvedla ve společné domácnosti. 

A to je jen ten nejjednodušší případ. Další vám nechci popisovat, abych nedávala návody .......

4 7
možnosti
Foto

Drahý autore, mám pocit, že váš život probíhal někde ve skleníku, jelikož o něm nic moc nevíte. A o ženách nevíte naprosto nic, leda to, že jak to tak z textu čiší, vám některá dost "přišlápla kuří oko".

9 7
možnosti
PH

P44e80t84r 46H74á52l21a

2. 8. 2014 19:00

O ženách neví nikdo nic. A když už kdysi jeden vědec přišel na to, co žena chce, ona si to mezitím rozmyslela.

13 1
možnosti
AK

Tak nějak v tom cítím nenávist k ženám. Co se autorovi v dětství stalo? Autoritářská matka? Neshody se sestrou? Jeho projev mi přijde dost patologický; no naštěstí jen "na papíře". Snad to tak i zůstane :-P

10 3
možnosti
MS

Jen ho opustila manželka a soudy ho neshledaly vhodným pro střídavou péči o syna, tak se snaží mstít všem ženám :-/

9 6
možnosti
VK

Zajímavá myšlenka, kterou jsem retweetnul. Hanku myšlenka taky zaujala, tu má jednu konstruktivní připomínku: chtělo by to článek doplnit, jaké typy podpory má samoživitelky, resp. samoživitelé?

3 0
možnosti
KT

Vzhledem k tomu, že kolem 50% manželství končí rozvodem a v nesezdaných párech ještě větší procento rozchodem, počítám, že na tom budou ženy a muži s odpovědností zhruba stejně. Z článku vyplývá, že za rozchody a rozvody mohou pouze nezodpovědné ženy. Ptám se tedy autora proč mají všichni ti zodpovědní muži nové a nové partnerky a když odejde žena za jiným partnerem, je tento zodpovědný nebo ne?

5 0
možnosti
PS

P80e18t14r 13S63k73á87c74e85l

31. 7. 2014 19:34

Ano, muži jsou nezodpovědní vinou chabé sebedůvěry. Počítáte chybně, podle statistiky totiž ve dvou třetinách je při rozchodu na vině žena.

K otázce pěstování sebedůvěry doporučuji všem článek:

http://hannig.blog.idnes.cz/c/339863/Duvera-II-Duvera-musi-pramenit-ze-sebeduvery.html#t2

a pro používání zdravého rozumu stránky:

http://www.stranazdravehorozumu.cz

0 9
možnosti
JR

J38a61n 61R55á30ž

31. 7. 2014 19:21

Za poslední odstavecR^R^R^

0 0
možnosti