Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Hodinu neberte vážně. Už to nezvládá, ex se mu stále nepodařilo zničit. A ta jeho stridavka plná jedu.... Škoda času...

21 2
možnosti
MS

Kdo ho zná více, ví svoje.

13 1
možnosti
MS

Pamatuji si, jak vehementně jste toto tvrdil nedávno, když byla Čáslavská v médiích ohledně humbuku Zeman a spol. Tvrdíte to pořád, ale stokrát opakovaná lež se nestane pravdou. Ona nevychovala syna k tomu, aby vraždil. Co se stalo, byla nehoda a nehoda se stát může i v té nejmírumilovnější a super pobožné rodině. Co se stalo, je tragédie, ale netřeba otevírat staré rány a snažit se do nich vlít novou krev střídavky, minulost se nezmění a budoucnost je nejistá. Nehody se stávají a ne všichni vrazi, tj. vrazi, kteří zabíjejí s úmyslem zabít a ne nešťastnou náhodou, pocházejí z rozbitých rodin. Na vašem místě bych si zametla před vlastním prahem. Trošku empatie a méně zpupnosti, pane Aleši. Nevíte dny ni hodiny, nevíte, co se může stát ve vlastní rodině. Kdo vysoko skáče, aj vysoko padá. Takže slezte z toho koně, vidím vás!!

20 2
možnosti
Foto

Netvrdím, že ho vychovávala k vraždě, ale vychovávala ho k nenávisti. Empatii cítím především k zabitému olympionikovi Josefu Odložilovi. Čest jeho památce.

6 20
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

LK

Tady se ňák maže... Já zaostávám, dosud jsem pod svým blogem nesmazala ani Chrástka ;-(

11 0
možnosti
Foto

V rodině paní Čáslavské došlo k tragédii. Její syn se stal otcovrahem. Na kolik byl vychováván svou matkou k nenávisti k otci, to neumím posoudit. Možná ano (tvrdíte, že to je zdokumentováno v soudních spisech), možná ne (co ty soudní spisy obsahují? 24 hodinové sledování domácnosti paní Čáslavské každý den od doby rozchodu s otcem svého dítěte, nebo výpovědi svědků?).

Ať tak, či tak, na morálního arbitra si v této zemi hrají i mnozí jiní, včetně politiků a to i těch, kteří po svém opakovaném mentorování jsou trestně stíháni třeba za korupci. Píšete každému z nich takovýto dopis, nebo jen paní Čáslavské? A proč zrovna jí? Kritizovala snad někoho, kdo je Vám názorově blízký? A kritizovala jej konkrétně, nebo jen povšechně? A je to, že její syn zavraždil svého otce tedy doživotní diskvalifikací k tomu, aby se mohla vyjádřit třeba k nějakému problému, který se jí nelíbí?

Otázek je mnoho. Já bych rád odpověď aspoň na pár z nich. Ale rovnou odpovídám na tu poslední z nich.

Můžu se řídit biblickým: "Hoď první kamenem, kdo jsi bez viny.", ale pak mi to říká, že bych se tedy neměl (a nikdo z lidí, protože každý máme nějaké své pochybení, nějakou svou vinu) vyjadřovat kriticky k jinému člověku. Nebo se mohu řídit tímtéž a vnímat to právě tak, jak to je myšleno - nesuď, abys sám nebyl souzen, ale kritizuj, pokud vidíš přestoupení a pochybení.

A teď ještě jedna otázka: "Koho paní Čáslavská tolik soudila a co přesně řekla?"

14 2
možnosti
Foto

Děkuji za solidně položené otázky a odpovídám. Věra Čáslavská už soudila ledaskoho v rámci svých veřejných vystoupení, nejvíc v rámci prezidentské kampaně. Nekritizovala ale nikoho mně názorově blízkého. Nehledám si zástupné problémy. Jediný, ale velký problém vidím přímo v tom, o čem píšu. A psal jsem právě jí proto, že je asi nejznámějším případem matky, která takto vychovala syna, zároveň s tak tragickým koncem a ještě k tomu s její nulovou sebereflexí. Zda se tím doživotně diskvalifikovala, nechť si posoudí každý, pro mě ano.

3 11
možnosti
JD

Člověče vy jste v Mense a dokonce v Einsteinově společnosti?

A to vám vaše IQ opravdu neřekne, že tohle je naprosto nevhodný způsob předvolební kampaně?

20 1
možnosti
PP

IQ není vše, tomuto pánovi naprosto chybí sociální inteligence i empatie.

20 0
možnosti
PP

Proč jste smazal pana Ottu? Že ví o vašich machinacích s akciemi? Vždyť je toho plnej net, to si myslíte, že lidé neumí hledat informace? Rv

19 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

Vaše vyjádření bylo dalece za hranou slušnosti.

0 6
možnosti

Autore, jestli Vy kandidujete do EP, tak jedině za stranu TRAPNÝCH. Ale za Zdravý rozum tedy určitě ne, ten Vám zcela evidentně chybí. Myslím, že ostudy už máme v EU dost i bez Vás.

24 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

LK

Ponechme stranou případ Věry Čáslavské, s tímto způsobem uvažování musím mít problém už proto, že se zajímám o kriminalistiku a příbuzné obory. V první řadě, nelze tvrdit, že všichni, kteří spáchali nějaký násilný trestný čin, dostali špatnou výchovu, nebo byli dokonce výchovou k tomuto činu motivováni. Olga Hepnarová, později popravená, vyrůstala v běžné, středostavovské rodině, která se nikdy nerozpadla, nikdo netrpěl žádnou duševní poruchou, naopak, její rodiče byli společenští, stejně jako její sestra Eva, rozhodně ji nevychovávali v nenávisti k lidem a společnosti. Přesto si Hepnarová tuto nenávist, pocit křivdy, pocit vykořenění, odmala nesla. Z její sestry vyrostla naprosto normální, psychicky vyrovnaná žena bez sebemenších problémů se zařazením do společnosti.

Jistě, velká část pachatelů násilných trestných činů vyrůstala v nestabilním prostředí, mnohdy měla sama násilnickou výchovu, nicméně rozhodně ne všichni. A i v případech, kdy tomu tak bylo, nelze obviňovat rodinu/společnost za činy jedince, který je za 1) dospělý, za 2) svéprávný. Můžeme sice hovořit o jakési morální spoluzodpovědnosti, ale k tomu potřebujeme znát naprosto přesně všechny okolnosti výchovy. Pochybuji, že je znáte, tedy mne fascinuje, že se stavíte do pozice arbitra, který si dovolí určovat míru této morální spoluzodpovědnosti, což si nedovolí obvykle ani s případem zcela seznámený forenzní psychiatr. Aplikujete to navíc na případ, kde bylo tolik nejasnostní... nechápu tu sebejistotu.

23 2
možnosti
HF

To není sebejistota, ale samolibost.

A taky blud. Domnívá se, že je tak dokonale morální, že může soudit jiné.

10 0
možnosti