Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

J14a38n 17M74e33r18t76a

23. 10. 2013 17:50

Znevýhodnění iniciátora/iniciátorky rozvodu v péči o dítě je pozitivní? Pokud se jeden z rodičů bude chovat ke druhému špatně a třeba i špatně k dětem a druhý podá kvůli tomu návrh na rozvod, tak bude znevýhodněn? Nemělo by to spíše záviset na konkrétní situaci?

Jak by v praxi mělo vypadat politické opatření, které zajistí důraz ve výchově na rodinné hodnoty? Není to jen líbivá fráze na sbírání politických bodů? A co některá ostatní prohlášení? Jak by se dala v praxi realizovat z pozice politika? Mimochodem, jak respekt ke vztahům homosexuálů ohrožuje rodiny?

2 2
možnosti
Foto

Znevýhodnění iniciátora/iniciátorky rozvodu v péči o dítě je pozitivní. Při svatbě se slibuje, že zůstanou spolu "v dobrém i zlém", a na to zlé se pak nějak zapomíná. Pokud uznáváme (a já to uznávám), že úplná rodina je hodnotou a že dětem obvykle nejlépe zabezpečuje jejich potřeby, musíme to dovést i do důsledků. Jde jen o to, jak je vyvážit. Například tak, že navrhovatel rozvodu nemůže získat děti do své výlučné péče (třeba s výjimkou tou, kdy druhý manžel bude pravomocně odsouzen za trestný čin vůči němu). Půjde o znevýhodnění iniciátora rozvodu, ale zároveň může dětem dobře zachovat péči obou rodičů (a zároveň nebude platit v případech skutečně vážného provinění druhého manžela).

4 1
možnosti
ČS

Lidé by se měli snažit udržet rodinu.

1 0
možnosti