Už přicházejí...

... tak jako v 5. století Vizigóti, Vandalové, Hunové a další. Otázkou je, jak jsme na tuto invazi připraveni.

„...velikost armády nebyla dostačující k tomu, aby dokázala zabezpečit hranice říše. Státní správa se ocitla v rozkladu, současně ekonomika impéria byla rozvrácena příliš vysokými daněmi, které zbavovaly obyvatelstvo loajality k římskému státu.“ (Zánik antického impéria, Wikipedie)

Že vám to trochu něco připomíná?

Imigrace vždy byla, je a bude. A dokud nepřesáhne určitou mez, zdravé společnosti ani neublíží. Dokonce ji obohatí. Společnost vstřebá ty, kdo jsou schopni se přizpůsobit jejím pravidlům, a využije jejich potenciál. Imigrantem byl matematik Johannes Kepler, z Itálie do Španělska přišel Kryštof Kolumbus, z Čech do USA režisér Miloš Forman... Všichni ve své nové vlasti něco dokázali.

Vetřelci ale nepřicházejí pracovat... Zdravá společnost je proto odmítne, nemocná jim ovšem podlehne. Nedokáže je donutit dodržovat smysluplná pravidla – ona je často ani nemá. A když se sama takto dobrovolně rozkládá, supi, kteří se na ni vrhnou, proces jen urychlí.

Evropská, byrokraticky svázaná ekonomika ve srovnání se světem téměř neroste a počet obyvatelstva klesá. Podpora rozpadu rodiny a státní důchody prakticky vymýtily přirozenou mezigenerační soudržnost. Děti už nejsou pojistkou na stáří, ale překážkou v užívání si života. Takže se jich rodí čím dál méně a postupně vymíráme. Novodobým nájezdníkům pak stačí vlastně jediné: přijít a množit se.

„Říše se tedy nakonec hroutí jejich úderem zvenčí, ale fakticky podléhá jen v důsledku toho, že už se rozpadla zevnitř.“ (Pád Západořímské říše, Wikipedie)

Nestačí tedy jen se bránit vetřelcům a při tom pokračovat ve vlastním útlumu. Změnu máme ve svých rukou. Zatím.

Autor: Aleš Hodina | úterý 8.9.2015 16:57 | karma článku: 38,54 | přečteno: 12579x
  • Další články autora

Aleš Hodina

Historii vytváříme právě teď

16.5.2021 v 19:30 | Karma: 19,00

Aleš Hodina

Projev, který nesměl zaznít

7.3.2021 v 18:49 | Karma: 31,82

Aleš Hodina

Vnitrostátní únosy dětí

10.12.2020 v 13:42 | Karma: 15,15