Poradíš si bez otce? Pak jistě i bez jeho peněz

4. 08. 2015 17:31:09
„Není dítě, nebudou peníze." Postoj tohoto otce, který zazněl v nedávné televizní debatě, je pochopitelný.

„Jestliže já tady mám rozsudek soudu, který jasně říká, kdy mi má matka předávat děti, a s tím rozsudkem si doslova můžu vytřít zadek, tak není nejmenší důvod, proč bych měl respektovat jakýkoliv jiný rozsudek téže justice.“

Děti přivádíme na svět i proto, aby nám přinášely potěšení, kterým nás odměňují za naši starost a péči, abychom vychovali pokračovatele našeho rodu, aby se o nás postaraly ve stáří (tak to dříve bývalo normální a snad zase bude). Nepřivádíme je na svět proto, aby je od nás druhý rodič izoloval a naše rodičovská úloha se smrskla jen na roli dárce spermií a následně chodící peněženky.

Pro některé matky podporované naší justicí je ovšem ideálním otcem ten, kdo se o své děti nezajímá, pouze na ně bez reptání platí. Jen se opovaž neplatit! Tvrdě si na tebe došlápneme: exekuce majetku, vězení pro dlužníky... A že bys chtěl své děti vychovávat stejně jako matka? Tak to je opovážlivost pomalu ještě větší. Však on už ti nějaký soudem určený „znalec“ vysvětlí, že děti patří matce. Že ty jsi jako vychovatel vlastních potomků naprosto nevhodný a můžeš být rád, když je smíš aspoň občas vídat (a ještě si takový znalecký posudek, či spíše odsudek, hezky zaplatíš).

Podpora nezodpovědných otců a sobeckých matek

Rodinné vazby jsou u nás chráněny hůř než vlastnictví mopedu. Sobecké matky mají v naší zfeminizované společnosti zelenou, stejně jako otcové bez zájmu (pokud platí výpalné). Zatímco ti zodpovědní, kteří chtějí o své děti pečovat, mají smůlu. K tomu ještě slýchají hraběcí rady, že se neměli rozvádět - za situace, kdy dvě třetiny návrhů na rozvod dávají ženy. No jo, milý pane, ale ona k tomu určitě měla nějaký důvod... (aneb když odejde chlap, je špatný chlap, když odejde žena, je špatný také chlap).

Rozvedené matky by přitom ani tolik peněz pro děti nemusely potřebovat. Kdyby se otcové o své potomky starali a zajišťovali jim tak sami po významnou část doby stravu, ošacení a další potřeby. Rozumné matky to chápou a podporují. Jiným je však přednější, že mohou být „výlučnými architektkami duše dítěte“. Otcovou péčí pohrdají. Ne tak ovšem jeho penězi.

Ty jim často pomáhají zvyšovat životní úroveň nejen dítěte, ale i vlastní. Proč by však „osvobození ženy z tyranie manželství“ (jak o něm s oblibou hovoří feministky) mělo být financováno z mužových peněz? Být v tomto rytířem, galantním trubadúrem, znamená spíše stát se trubcem.

Převzato z portálu Výživné

Autor: Aleš Hodina | úterý 4.8.2015 17:31 | karma článku: 37.51 | přečteno: 3955x

Další články blogera

Aleš Hodina

Otec na útěku nastavuje zrcadlo justici

Do knihkupectví přichází kniha Tomáše Jadlovského nazvaná výstižně Otec na útěku. Nakladatelství Klika tak pokračuje ve svém dlouhodobém tématu rozvedených otců a jejich práva být s vlastním dítětem.

4.5.2022 v 17:13 | Karma článku: 23.59 | Přečteno: 1926 | Diskuse

Další články z rubriky Ona

Jana Kozubíková

kOmický blog CDLXXXI.

Už měsíc mám nový vztah. "Randíme" denně mimo víkendů, ačkoli přiznávám, že myšlenky na něj mne neopouští ani o nich.

28.3.2024 v 6:00 | Karma článku: 5.27 | Přečteno: 98 |

Ivana Dianová

Billa šok

Billu navštěvuju docela často, mám ji totiž co by kamenem dohodil. Mám vůči ní spoustu výhrad, ale jít s plnými taškami pět minut, nebo jet několik stanic je dost rozdíl, což u mne hraje zásadní roli. Dnes jsem tam utrpěla šok.

26.3.2024 v 22:32 | Karma článku: 40.43 | Přečteno: 8223 | Diskuse

Lenka Prokopová

Oslava narozenin

V dávné době mého mládí se slavily narozeniny s dortem, svíčkami, babičkami, dědečky, strýčky a pratetami z třetího kolena. V dnešní době se slaví narozeninová párty hlavně s dalšími dětičkami.

25.3.2024 v 22:12 | Karma článku: 18.22 | Přečteno: 422 | Diskuse

Ivana Dianová

Utržená ze řetězu

Použila jsem samozřejmě nadsázku, ale musím se přiznat, že utrženě si kapku skutečně začínám připadat. Hledám, ba slídím, sháním, toužím a těším se. Strašně!

25.3.2024 v 20:38 | Karma článku: 24.05 | Přečteno: 656 | Diskuse

Helena Opršalová

Fixovaný zlobílek

Sedím sama v koutu restaurace. Manžel právě odlezl i s talířem a někde mezi barem a záchody se snaží nakrmit zdrhající dítě.

25.3.2024 v 14:09 | Karma článku: 12.37 | Přečteno: 574 | Diskuse

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...