Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Hezká ironická reakce na křečovitou snahu feminacistických sociálních inženýrek. Ty sice mají plná ústa rovnosti mužů a žen, ale proti odstraňování nadřazenosti žen při výchově dětí neváhají používat ani primitivní argumenty o poškozeném mozku. Spousty dětí, vyrostlých ve střídavce bez nejmenších problémů se asi při této četbě zasmějí. Docela by mne zajímalo, jestli někdy v minulosti paní Winnetteová navrhovala matkám, aby v zájmu zdravého mozku dítěte nechaly děti v otcovské výchově. A do budoucnosti bude zajímavé, co bude doporučovat při rozvodu (dá-li se to tak nazvat) registrovaných partnerů a partnerek. To bude kruté dilema, když nepůjde uplatnit tradiční model, kde žena má práva a muž má povinnosti. Článku zasloužená karma za lehkost a nadhled.

1 0
možnosti
Foto

"Seš blbej, nebo navedenej?" Takovou otázku určitě znáte. Osobně považuji autorku žblebtu a některé diskutující za navedené - mající z různých důvodů zájem obhajovat péči jen jednoho rodiče (důvodem může být např. vlastní byznys založený na rozpadu rodin, majetnický vztah k dětem u žen nebo naopak vlastní selhání a nezájem o děti u mužů).

Pak jsou tu ale i ti blbí, či spíše neinformovaní nebo ztrácejí se v souvislostech. A mohou to být i psychologové hovořící o dětech ve školách. Takový fiktivní rozhovor s jedním z nich by mohl vypadat takto:

"Říkal jste, že děti ve střídavce jsou nevyrovnané a mají to psychické náročné. Jak je to u dětí, které mají jen jednoho rodiče?"

"No ty to mají taky těžký. Ten jeden rodič jim tam prostě chybí a je to na nich vidět. Ještě k tomu jsou někdy takový zaražený, zamlklejší, nebo naopak řáděj a chytaj se různejch divnejch part..."

"Tak nejsou ty problémy způsobené spíš rozchodem rodičů?"

"To jednoznačně."

"Proč jste tedy mluvil jen o dětech, co mají střídavku?"

"Když mě se ptali jen na střídavku."

"A neměly by se děti ve střídavce porovnávat spíš s těmi, co mají jen jednoho rodiče? Ne s těmi, co mají pořád rodiče spolu? Prostě srovnávat srovnatelné - případy, kdy už se rodiče rozešli?"

"No... to jo... vlastně máte pravdu... "

1 2
možnosti
Foto

H82a66n31a 67V16l84k74o79v29á

10. 4. 2018 20:29

Ta náročnost vyplývá ze střídání prostředí a stylů výchovy..(podle psychologů).

Takže si nemyslím že jste navedenej, spíše to druhé. A protože s vámi mám i vlastní zkušenost, nadále s vámi nebudu ztrácet čas.

2 0
možnosti
Foto

Jsem v práci a tak jsem si přečetl jen perex. A hned můžeme začít další kolo sporů, ve kterých si každý z nás myslí, že má pravdu.

Moje drahá 1/2 má tu samou profesi jako zmíněná Petra Winnette a myslí si totéž.

1 0
možnosti
Foto

Taky se podílí na byznysu s dětmi, žije z neštěstí druhých a ničení přirozených rodinných vazeb?

1 2
možnosti
Foto

J87a21n38a 74M59a35j27o47v66á

10. 4. 2018 19:52

Vývoj mozku narušuje rozvod.

Což nic nemění na tom, že ten článek je mimořádně blbý.

0 0
možnosti
Foto

Článek jsme ještě nečetl. Možná ho lze charakterizovat anglickým "business as usual" nebo českým: Nic nového pod páně Hodinovým sluncem.

0 0
možnosti
Foto

H15a36n55a 79V34l31k70o27v97á

10. 4. 2018 19:43

Aha - takže fiktivní rozhovor, kde je obskurnímu webu Střídavka přisuzována (nereálná) důležitost...

A já jsem zrovna včera v autě poslouchala ČRo plus kde hovořili psychologové z pedagogických poraden o zkušenostech s dětmi ze střídavky u zápisu do školy - slova "psychicky náročné" "nevyrovnané" "zatěžující"...atd.

Mnohé děti kvůli střídavce dostávají odklad.

A jaký že žblebt jste měl na mysli? Něco taktéž fiktivního?

3 1
možnosti
Foto

Paní Vlková, nepodléhejte drbům zaujatých lidí. Psychologové jsou lidé, kteří mají problémy sami se sebou a jen zřídkakdy jsou schopni realistického úsudku při pohledu na druhé. Brzy se na televizní obrazovky dostane film režiséra Jána Mančušky - Střídavka po deseti letech. Velmi Vám ho doporučuji, to je dokument o skutečných dětech, které popisují svůj život před kamerou, nikoliv nějaké plané teoretizování v rozhlase.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS