Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Na chování diskutující slečny Nečasové je vidět, jak si to některé ženy představují. Ony si myslí, že mohou se mohou k chlapům chovat drsně a urážet je, ale běda, pokud by se stejně choval chlap, to je hned oheň na střeše.

1 4
možnosti

Je to vidět nejen na chování slečny Nečasové, ale i na řadě dalších (nebudu jmenovat) diskutujících žen na iDnes. Ony mohou muže zesměšňovat, urážet, osočovat muže, ale pokud jim muž napíše že nemají pravdu tak ho ihned nařknou, že nemá rád všechny ženy. Je to až směšné to číst. A opakuje se to pořád do kolečka.

3 0
možnosti
Foto

Je mi opravdu líto dětí, které mají rodiče neschopné dohody, rodiče, kteří potřebují širokou veřejnost, aby je rozsoudila, ačkoliv si vystačili ve dvou, když dítě plodili. Co to je za vzor pro vlastní dítě? Nechtěla bych být dítětem rodičů, kteří se musí dovolávat zastání veřejnosti, protože nejsou schopni dohody, kompromisů a možná ani nejsou schopni si zvolit normálního partnera a následně všechny tyhle své nedostatky svádějí na soudce, sociální pracovnice a dokonce mediální hvězdy. Opravdu smutný osud takových dětí.

2 3
možnosti
Foto

Ono by bylo ideální, kdyby do toho stát nezasahoval, kdyby se "za ním" (státem) vůbec nedalo "jít si stěžovat", protože ta filozofie by byla fakt taková "když jste si děti zplodili, tak si to teďˇlaskavě vyřešte".

Jenže to je utopie.

3 1
možnosti

Z bývalky vypadlo, že jí dnes volala psycholožka z Bílého kruhu bezpečí, že prý točí dokument o DN na ČT.

Moje vysoce inteligentní bývalka však odmítla.

Škoda. Mohla se i veřejnost dozvědět jak "oběť domácího násilí" dopadla po dvou letech a dobrých radách z BKB. A není to úplně ten šťastný příběh z letáku BKB. Tj. obviněná z ohrožení výchovy dítěte (vystavovala ho totiž konfliktním situacím při soužití se mnou), s takovými těmi chuťovčičkami v podobě dávání otisků prstů, focení, vážení na kriminálce před čtyřmi orgány.

OSPOD neustále za zády, neustálá sociální šetření, očumování děcka učitelkami na WC na žádost OSPOD atd.

A to se nebavíme o OSPODnicích vyražených z práce.

3 0
možnosti

J90a43n 72R33y38s22k60a

10. 1. 2017 14:50

Oslovuji všechny ty z vás, kteří dali karmu článku a vadí jim stále ti stejní, co rozhodují o našich dětech-dřív byli přiznaní, dnes jsou nepřiznaní, ale 95% výluček je stále stejných. Připomíná to stav v Perestrojce. Změny jen na úrovni šminek a pod nimi stařena.

Prosím, nebojte se symetrické péče v právním státě a ztráty kariéry, péče může být i mírně asymetrická, ale tak, aby vám vývoj vašich dětí neprotekl mezi prsty.

Nebuďte pokrytečtí i vůči vlastním dětem. Jde to. Hmotné statky si do hrobu nevezmete.

V právním státě se hledají možnosti, jak péči rodičů zajistit a ne důvody proč nic nejde.

Rozhejbejte se a buďte ochotni taky něco ztratit.

První krůček, byť u Bureše, ale s mediálním prostorem nejvíce čtenářů můžete udělat tak, že se zaregistrujete a po dostatečném počtu nějakých těch jeho Íček můžete alespoň jedním pozitivním názorem, kterým jste se i vyjádřili karmou k článku ovlivnit tak důležitou změnu společenského mínění ve prospěch dětí.

Ony by si tu moc nad dětmi nejradši držely na věčné časy a nikdy jinak.

Tohle přišlo až s bolševikem.

Maj nakročenou čtvrtou generaci a tím, že se v tom matriarchálně rodinném vydírajícím modelu už narodili ony a jejich matky, tak se chovají, že to tady bylo od jakživa. Nebylo.

Při čtenosti 26 000 čtenářů a karmě skoro 40, stojí velká skupina netečných stranou. A čekají na změnu. Brblá. Brblá karmou. To nic nestojí. Kdyby 10% čtenářů co dali karmu, napsali milovnicím starých pořádků, že manipulují se slabomyslnými, tak by to stačilo na to, aby se uspíšil vývoj poznamenané společnosti a začali hájit zájem svého dítete před zájmem našminkovaných stařen a pohodlných Trubců na které mám obzvlášť spadeno, protože svou pohodlností jsou schopni i pokrytectví vůči vlastním dětem, které je potřebují. No a tím dostávají prostor ideologické stařeny a jejich zájmy. Nevěřte jim. VĚŘTE ZPĚTNÉ VAZBĚ OD VAŠÍCH DĚTÍ. Tu si ale musíte vypracovat, genetický klíč sám nestačí, je jen vodítkem a pomocí. Děkuji za pozornost.

3 1
možnosti

No nevím, ale zdá se mi ta karma při čtenosti 26 000 čtenářů spíš dost malá..

Jestli karmovalo kolem těch 315 lidí, na které to teď vypadá, tak to je 1.14% čtenářů..

0 0
možnosti
Foto

No, s ohledem na to, že na můj příspěvek vás reagovalo víc, píši v samostatném vláknu. Žiju v Brně a tady jsme zřejmě mimozemšťani. Nejde jen o výživné, ale zde převážně o střídavou péči, která (ku spokojenosti rodičů, méně dětí) často přisuzována. Problémy v mém blízkém okolí pociťovaly strany (ovšem pouze lehce) v rozdělení majetku, co se týká dětí, žádné excesy ústící v "torpédování" jsem ještě nezaregistrovala. Před asi 3 měsíci jsem zde zmiňovala tatínka, který má děti ve střídavé péči a víceméně se o ně stará sám - to je takový běžný střed.

U lidí "co na to mají" v mém okolí naprosto vždy dochází k dohodě. Možná je krotí jejich drazí advokáti.

Názory co vidím zde mi skutečně připadají extrémní. Stejně jako hysterie bývalých manželek. Nicméně extrém dokážu pochopit, protože jsem se s ním sama setkala.

1 0
možnosti
Foto

Pane Kováři, zakládám nové vlákno, protože do tohoto příspěvku se jich sbíhá několik - vy máte dítě ve "společné péči" což jsem pochopila jako nějakou formu závislou na dohodě rodičů...A do toho honíte OSPOD a soudy proč? Chcete střídavou péči určenou na minuty soudem? Nedokážete se s bývalou manželkou domluvit? Ve věci domácího násilí bylo ve vašem případě rozhodnuto. Tak o co vám jde teď?

0 0
možnosti

Torpéduji systém. Totálně.

Nemám šanci systém změnit, proto ho zavaluji nesmyslnými požadavky. Kdyby nás bylo více celý systém DN by zkolaboval.

4 1
možnosti

On je v ČR potřeba změnit celý opatrovnický systém. Začít u OSPOD, kde se dámy s platem 18.000 čistého domnívají, že jsou neomezené vládkyně nad osudy dětí, rodin. A nejsou schopné si připustit, že za celých 30 let co jsou na OSPOD se mohly mýlit, byť v jednom jediném případě.

Co se děje u opatrovnických soudů, kdy soudkyně vezme důkaz od paní ospodnice s dírou v silně nošených teniskách a v tesilkách od vietnamců, a je to dogma, je neudržitelné.

3 1
možnosti

S naprostou vetsinou souhlasim. Treba i toto:

"Ústavní soud ... nemůže v žádném případě akceptovat skutečnost, že se ho (prohlubování vzájemného vztahu mezi nezletilými dětmi a jejich otcem) krajský soud snaží dosáhnout přímo proti vůli (přání) nezletilých dětí.“

Zdroj: http://hodina.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=577984

1 3
možnosti

A to vám opravdu nedochází, že se nejedná o vůli (přání) nezletilých dětí, ale o vůli (přání) jejich matky ?

2 1
možnosti

J12a68n 16R64y71s27k51a

7. 1. 2017 16:25

Jsem ve střídavé péči a je mi 8 a jmenuji se Dominik.U táty se mám nejlíp :-). S tátou dělám různé věci.

Jezdíme na kole , běháme a táta mně vozí na motokros a já ho jezdím. A to bych všechno nemohl dělat s mámou.

3 4
možnosti
Foto

Proč myslíte že by to nemohl dělat s mámou?

5 2
možnosti
Foto

Ve střídavé péči nespatřuji sebemenší problém, naopak. Dítě potřebuje poznat sociální vzory jak mužské, tak ženské. Pokud jsou oba rodiče schopni poskytnout dítěti adekvátní péči, myslím, že je jen v zájmu dítěte žije-li střídavě s oběma rodiči. Dítě přece není majetkem ani jednoho z nich a dohady o tom, kdo na něj má větší právo jsou nesmyslné. Největším problémem jsou pro dítě spory mezi rodiči, kdy jeden "kydá hnůj" na druhého a dítě se stává prostředkem rodičovského boje. Bohužel ve většině případech nejde rodičům ani tak o zájmy dítěte, jako o samotné vítězství. Střídavá péče má naopak řadu výhod. Rodič se na dítě těší, je za ten týden, kdy ho nemá odpočatý a připraven se mu mnohem intenzivněji věnovat. A pokud si některé maminky myslí, že svěřením do výhradní péče nad otcem zvítězily, jsou na velkém omylu. Paradoxně totiž dítě otce o to více miluje, když má možnost trávit s ním pouze dva víkendy v měsíci. Je mu totiž mnohem vzácnější a také se mu v těch vyhrazených dnech více věnuje, než matka se kterou je dítě denně. Za mě tedy střídavá péče rozhodně ano.

7 1
možnosti

J43a71n 61R48y12s69k77a

7. 1. 2017 15:11

Střídavá péče je prospěšná i při tom hnoji, který popisujete.

I Vy jste pod vlivem propagandy.

Mám osobní zkušenost se školou, (II.A), která aniž ví, že hnůj z jedné strany se hází, vyhodnocuje dítě jako šťastné.

Má osobní zkušenost je stejná, ale škola se hůře napadá z podjatosti.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS