Diskuse

Tátové, nikdy nesouhlaste se svěřením dětí pouze mámě!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ještě by bylo logické, že když neumožňuje styk, nemá druhá strana povinnost platit alimenty.

2 0
možnosti

Jakože dítě, které má pošahanou matku, nemá nárok na jídlo a oblečení?

Víte, alimenty jsou určeny na potřeby dítěte, to není zbraň, ani otce, ani matky.

1 0
možnosti

Chápu zpruzení z rozvodu, ale střídavá péče je hloupost. Když tak, ať se střídají u dětí rodiče.

0 2
možnosti

zpruzení z rozvodu ? bez ohledu na pocity z rozvodu je třeba myslet na děti a péče obou rodičů je to nejlepší

1 0
možnosti

J58a16n 84R59á72ž

28. 8. 2016 15:38

Otázka do pranice: Jste si jistý, že jste biologickým otcem dítěte, o které bojujete? To nemůžete vědět, ale máte k němu citový vztah, to jistě. Nemůžete si však být jistý, zda Vaše uražené ego neznemožňuje další harmonický vývoj dítěte v nové rodině, kdy mezi partnerem matky a dítětem může vzniknout stejně silný citový vztah, jaký jste měl a možná máte stále Vy. Jestli tvrdite, že to nejde, aby nový partner měl citový vztah k takto "získanému" dítěti a naopak, žijete v zajetí svých bludů!

2 1
možnosti
Foto

Toto je otázka životního postoje. Možná vyhledáváte lehčí ženy a připouštíte si, že dítě může být i odjinud. I když nevěru asi vyloučit nelze nikdy, řada lidí ji automaticky nepředpokládá. Pokud jde o skutečné (jak říkáte biologické)otcovství, může ledacos napovědět, jako třeba vzhled a povaha dítěte a když i potom existuje pochybnost, jsou lékařské metody. Vzpomeňte si na starší případ záměny dětí v porodnici někde na Moravě, kde otcům tak dlouho vrtaly hlavou ty nepodobné děti, až zjistili, že děti nejsou nejen jejich, ale ani jejich partnerek.

Velice zažitým blábolem je uražené ego. Prosím Vás, co se mění na otcovství, když se rozejdete s matkou dítěte? Dítě je pořád Vaše (pokud platí výše uvedené) a je pro něj nejlepší, aby mělo výchovu obou rodičů. Otázka do pranice: Vy byste si řekl, ať ta rajda táhne, a to dítě možná ani není moje, tak co bych se nějak angažoval?

3 0
možnosti

J43a45n 31M56y88d78l58á49ř

28. 8. 2016 14:53

No.

Já myslím, že tenhle článek byl o mužích co o své děti stojí a chtějí pečovat, vychovávat a tvrdě za to bojují. Proti OSPOD, opatrovnickým soudům, Bílým kruhům bezpečí, Intervenčním centrům, odbornicím na DN z řad Policie ČR a spol.

5 0
možnosti

Jak níže napsala Martina Moudrá - chlap dítě do své péče nechce, protože by si tak spolehlivě rozvrátil svůj milostný románek. S tím naprosto souhlasím, protože mám takovou osobní zkušenost. Bývalý manžel se syna zřekl, o nějakou střídavou péči vůbec neusiloval, dokonce ani nevyžadoval např. návštěvu jednou za 14 dní. Důvod - pravděpodobně by zavazel při milostných radovánkách, tak proč se s děckem otravovat. Sám u soudu navrhl, že naše dospívající dítě bude v mojí péči a že bude platit 2000 měsíčně, protože děcko (čtrnáctileté) údajně víc ani nepotřebuje. Soud měl naštěstí jiný názor a dalšího (z mnoha) sobeckých chlapů potrestal alespoň vyšším výživným. Bohužel - tito rádoby milující tatínci, kteří si umí dítě udělat, ale zodpovědnost už na sebe neberou, mají nakonec plnou hubu keců o tom, jak matka dítě ovlivňuje a navádí proti němu. Neumí pochopit, že "tatínek", který je i na Vánoce raději se svou milenkou než s dětmi a vzpomene si na něho jednou do roka (aby ho vzal na jednodenní výlet) je pro to dítě úplně zbytečný. Kdyby tito "tatínci" raději zalezli do kouta, zpytovali svědomí a styděli se za to, že rodinu vůbec byli schopní rozbít kvůli mozku v kalhotách, tak by udělali líp. Místo obviňování matky dítěte a házení veškeré špíny světa na ni (hlavně tu jeho vlastní špínu), by se spíš měli zeptat sami sebe, jestli to dítě vůbec chce k takovému člověku jít, byť třeba jen na jedno odpoledne.

4 1
možnosti
Foto

J41a23n53a 44M85a40j50o92v69á

28. 8. 2016 14:49

Tak tohle umí nejen tatínkové....počkejte, jak je to s tím výživným,které maminka (synovi manžela) stejně neposílá? Jo, 1500...klukovi bude za pár měsíců osmnáct.. a kdyže se to viděli? Mám dojem, že to bylo nějak kolem vánoc. Asi na dvě hodiny...

Usoudit, že blbost je vázaná na pohlaví a špatní jsou "tatínci" je krátkozraké. Prostě je to špatný konkrétní tatínek u vás, ne všichni. Myslím, že já to napsat můžu, taky jsem tak dopadla. Jen to není důvod házet všechny chlapy do jednoho pytle.

5 0
možnosti
Foto

Vítám zde všechny samoživitelky uzurpující si děti a přeji vám, aby vám tyto sviňárny dále neprocházely.

5 3
možnosti
Foto

J18a13n53a 92M28a98j19o26v36á

27. 8. 2016 23:36

A tak nadějně to vypadalo.... Že byste to tentokrát mohl zvládnout. A zase nic... Škoda.

2 0
možnosti

Vašemu tématu dobře nerozumím. Myslel jsem, že když bychom s manželkou náš vztah definitivně zpatlali, bylo by pro malé děti lepší, aby žili nerušeně v nové rodině s novým "otcem" nebo "matkou".

0 2
možnosti
Foto

Vy byste chtěli připravit děti o vlastního otce nebo vlastní matku?

2 1
možnosti

P20e84t20r 67S30k97á72c22e81l

24. 8. 2016 22:59

"Mužje sloup stanu, žena jeho plachtou a děti jsou provázky, kteréstavbu spojují" » Arabské přísloví.

Pokud se spojení naruší, stavba se sesype jako domeček z karet.

1 0
možnosti
Foto

A co tím chtěl básník říci o rozvodech? V ČR většinou odfoukne vítr plachtu i s provázky, ale u Arabů naopak často zůstanou provázky na sloupu. Stoupenci střídavky chtějí mezi těmito dvěma extrémy najít zlatou střední cestu.

0 0
možnosti
Foto

Pan Hodina je takový agitátor se špatnými. Radami.

Zcela naopak. Pokud jsou oba rodiče rozumní, je péče matky optimální.

To jen pan Hodina, který asi ještě nemá svůj problém s péčí o děti vyřešen, šíří takovéto bludy.

11 13
možnosti

Bludy píšete vy Hermánku, Péče matky je možná optimální do 3 let dítěte. Pak je pro dítě důležitější výchova otce. Čím je díte starší tím více.

5 5
možnosti
Foto

Než jsem se vdala, s manželem jsme se dohodli, že pokud se rozvedeme, děti svěřím do jeho plné péče, sama odejdu bez nich. Možná je to jedním z důvodů, proč se se mnou nikdy nerozvedl. Obávám se totiž, že naše tři divoženky by každý nový milostný románek spolehlivě rozvrátily.

Mám ještě jednu otřepanou radu: pokud se nechcete o děti přetahovat, prostě se nerozvádějte, budujte svůj vztah a všemi možnými prostředky pracujte na jeho rozvoji, přestože to nemusí být vždy jednoduché. Nezvládnete-li to, přiznejte si, že jste selhali a svou porážku neste statečně.

14 0
možnosti