Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

když lovec mine zajíce jednou zleva a podruhé zprava, je zajíc v průměru mrtvý, tolik ke statistice

0 0
možnosti
Foto

J49a40n33a 95M78a31j40o72v65á

8. 11. 2015 22:25

Z čeho vychází ta "statistika"? Nezohledňuje totiž sporné a nesporné rozvody, čímž musí být nutně zkreslena - v článku píšete, že nejčastějším důvodem žádostí podávaných ženami je rozdílnost povah - ale v nesporných rozvodem se důvod neudává, musí jít tedy pouze o rozvody sporné. Pak ale chybí ty nesporné nebo je to celé "volaaké čudné".

Jaký je tedy zdroj dat?

0 0
možnosti

A první, kdo se to dozví, je sociálka, kam vyrazí pro podporu. Chceš rozvod, klidně, ale po rozvodu vše za své, a ne že budeš parazitovat na dětech.

2 4
možnosti
Foto

Pak ať jsou tedy zrušeny všechny odvody pro sociálku, protože jaký má význam platit odvody a daně, když pak není možné čerpat? A je úplně jedno, jestli před rozvodem, po rozvodu nebo kdykoliv jindy. Platíme to proto, že potom máme nárok na čerpání. Pokud nárok není, pak ať není ani povinnost to platit. Což by bylo úplně nejlepší, protože bychom ještě ušetřil to, co nás stojí to přerozdělování.

1 0
možnosti

O71t89a 61J43e62l72í66n70e95k

30. 9. 2015 10:49

Můj názor:

1) Brojit obecně proti rozvodům nemá smysl, mnohdy je nejen pro rodiče, ale i pro jejich děti, lepší se rozvést, než žít nešťastný život (větší počet rozvodů je podle mne důsledkem pádu náboženství, bohatnutí společnosti, společenské přijatelnosti rozvodů, slušného sociálního systému, jde prostě dle mého názoru o společenský vývoj, proti kterému má asi stejné malý smysl bojovat jako proti rozpadu velké rodiny o století dříve) 

2) Pokud k rozvodu dojde, tak dle českých zákonů by se měla ctít rovnoprávnost rodičů, už jsme snad dále, než:

a) za první republiky a dříve v minulosti, kdy se dítě při rozpadu manželství svěřovalo celkem automaticky do péče otce Rv

b) v padesátých letech, kdy se bolestně hledalo, kdo více rozvod zavinil Rv

c) později za komančů, kdy se dítě při rozpadu manželství svěřovalo celkem automaticky do péče matky Rv

3) Stejně jako ve vyspělých západních státech by se stát měl snažit, aby oba rodiče měli i po rozvodu šanci i nadále pečovat o své dítě (pokud není nějaký závažný kriminální či psychologický důvod proti péči některého z rodičů), protože v zájmu dítěte je péče obou jeho rodičů (nikoli péče otčíma či macechy, ale otce a matky), prostě pro každé dítě je poměrně zásadní, aby na něj působily oba dva výchovné vzory - nejen matčin, ale i otcovský R^

4 0
možnosti

O83t91a 91J56e91l32í52n40e73k

30. 9. 2015 12:31

4) Ještě malý dodatek k výše napsanému: považuji za dosti pravděpodobné, že by rozvodů ubylo, kdyby ubylo svěřování do výhradní péče ze strany soudů, protože část rozvádějících se rodičů jde do rozvodu právě s vidinou snadného získání dětí do své výhradní péče Rv

3 0
možnosti

Mám jednu kamarádku, její manžel si před třemi lety našel milenku, letos na jaře jí přivedl domů, že budou bydlet všichni společně. Kamarádka se odstěhovala a teď po půl roce podala žádost o rozvod. Můra jedna rozvracečka vztahů !

5 0
možnosti
Foto

Jo. jo, žárlivost je prevít... :-)

0 1
možnosti

Ja se zenam nedivim. Kdyz on ten trener z fitka je tak skvelej a tak jim rozumi. Maji prece pravo na sve stesti a toho po boku toho noumy, ktery ji jen dava penize, prece nedosahne. Deti to pochopi az budou velke.

5 2
možnosti

Slušní lidé se nerozvádějí.

Není-li rozvod, není třeba řešit péči o děti po rozvodu.

Rozvodům je třeba předcházet. V první řadě uváženým výběrem manžela/manželky.

4 0
možnosti

Trochu pesimistické autore. Nastiňujete, že ti, co se nerozvedou podstupijí nějakou oběť  pro děti. Ač tomu těžko uvěříte, jsou i šťastná manželství.

2 0
možnosti
Foto

Děkuji všem diskutujícím, kteří dokazují, jak je tolerance k rozvodovosti u nás už zažraná v lidech.

1 3
možnosti
Foto

Čtu titulek v diskusích, a říkám si - takovou hámotinu může napsat jen Hodina. A on je to Hodina:-)

7 3
možnosti

No, Kroupa ! Kdo jiný by napsal takový blábol

0 0
možnosti