Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Hrozně se mi líbí, jak značná část lidí podle informací z médií  má hned jasno. Já naopak vidím však různé nesrovnalosti. Třeba u toho českého případu se píše, že celou věc má na svědomí "logopedka" navíc prý bez "papírů", ale když jsem si  přečetl dnešní článek, tak ona je toto jen oznámila příslušný orgánům a ti by rozhodně děti na jen tak neodebrali. Navíc   policie prohlásila, že to nebylo "jen koupání". No pak ta sebevražda..... Stát se to mně, že bych byl z něčeho takového jenom nařknut, tak bych asi nemohl už diskutovat, protože bych si to s dotyčným vyřídil ručně a asi bych už bruče

l za těžké ublížení na zdraví, ale rozhodně bych nepáchal sebevraždu. Nebylo náhodou to, z čeho byl dotyčný podezřelý skutečnou příčinou sebevraždy, ale to se bohužel už nedozvíme.

4 1
možnosti

Víte, ono na tom je to zvláštní, že to řízení začlo probíhat na základě DOMNĚNKY.

K dnešku je o fous informací víc, takže budiž. Ale PŘEDTÍM - 

Jak může existovat tak ZÁVAŽNÉ obvinění na základě dětských odpovědí ???? Jak chce někdo dokázat, že to bylo pravdivé ? Bez záznamu, jen dětská slova, možná vyřčená jako odpověď na návodné otázky???

To mě na tom nejvíc děsi, že - stačí pouhá domněnka.. 

Zásadně nechápu, proč se z takových "pohovorů" s dítětem nemusí dělat přinejmenším alespoň ZVUKOVÝ  ZÁZNAM. Aby byla možná zpětná kontrola! 

Protože jako v každé skupině, tak i mezi sociálními pracovníky či lékaři, nebo kterékoliv - NEEXISTUJE záruka, že ten tazatel CHCE být naprosto střízlivě racionálně objektivní, že to umí! Že nemá tendenci vysvětlovat si sdělení protistrany jinak, než je faktická skutečnost!

Důsledky bývají šílené, proto by měla být silná možnost takto označených "pachatelů" se bránit. Proti nařčení TAKOVÝM způsobem je člověk naprosto bezmocný, protože spousta lidí si řene - není šprochu, aby na něm nebylo pravdy aspoň trochu. V těchto případech třetí strana chybí, takže by určitě takové nařčení mělo být podloženo záznamem !!!

Citace odjinud - "A je to krásné: psycholožka říkala, že logopedka říkala, že dítě říkalo… Kdo by v takové situaci nekonal !"

1 0
možnosti

"Jak může existovat tak ZÁVAŽNÉ obvinění na základě dětských odpovědí ???? Jak chce někdo dokázat, že to bylo pravdivé ? Bez záznamu, jen dětská slova, možná vyřčená jako odpověď na návodné otázky???"

Takže když malé dítě nahlásí zneužívání nemáme to brát vážně? Protože, jak říkáte, se jedná jen o dětská slova a je to bez záznamu?

0 0
možnosti

Rizeni melo probihat na zaklade ceho?

0 0
možnosti