Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

...jsem si říkal, kdy se ozve radostné hýkání. Ale být vámi, tak bych se neradoval, on Ústavní soud sdělil, že bude zohledněn v prvé řadě zájem dítěte... :-)

3 0
možnosti
JG
Foto

Ze zkušeností jako úředníka můžu říci jedno - sebelépe určená střídavka nebude fungovat, pokud si rodiče nedají pár pohlavků a neuvědomí si, že tu jde o dítě a v jeho zájmu by se měli snažit.

5 0
možnosti
Foto

Ony by měly jako opora fungovat především ty úřady - což se neděje.

2 0
možnosti
HP

Stridava pece je narocna pro vsechny aktery. Pro rodice i pro to dite. Jsem pro to aby melo dite zachovany vazby na oba rodice, ale zaroven jsem proti jejimu plosnemu narizovani. Zvlaste v pripadech, kdy si tatinkove najednou vzpomenou ze maji pravo na dite a predtim se o nej sotva starali (jsou i pripady, kdy s matkou vubec nezili, v tehotenstvi se na ni vykaslali, dite je prvni roky moc nezajimalo, ale najednou kdyz vyrostlo a uz s nim neni tolik prace, tak ho chteji). Ale to je podle stridavkaru jedno - hlavne ze se chteji starat ted. Ze batole ktere bylo predtim 24 hodin s matkou najednou odtrhnou od matky na 14 dni je jim jedno.  V pripadech kdy se o to dite nakonec stara babicka, chuva, jejich nova partnerka a otec se mu venuje stezi o vikendech.  V pripadech ze dite samo nechce (ale to je stridavkarum taky jedno - urcite je navedeno matkou). V pripade naproste nekomunikace mezi rodici - problemy ve skole atd. V pripadech predchoziho nasili. V pripade nutnosti stridat skolu - to je uplna hloupost.

A ze male dite patri preci jen o trochu vic k matce to je fakt. Koho dite vola kdyz spadne a rozbije si koleno, kdyz je mu spatne, kdyz ma v noci osklivy sen? -Mamu! Vypozorovano na desitkach deti - i v rodinach kde jsou tatinci 100% fungujici a zrovna take pritomni.

9 0
možnosti
Foto

Hani, nemám vůbec problém s Vašim názorem a zkušeností...ale...kdy je s dítětem podle Vás méně práce? Já bych řekla, že až na vysoké :-). (a to je zas počertech drahá doba)

1 0
možnosti
JM

Střídavá péče je pro děti povětšinou zvěrstvo. Žít na dvě domácnosti ,to mohl vymyslet jen vyšinutý jedinec.  Vůbec nehájíte zájem dětí,ale řešíte jen řevnivost a nezralost rodičů !

9 2
možnosti
JT

Taky to mohou zaridit tak, ze dite bude zit v byte a stridat se tam budou rodice.

1 2
možnosti
JT

Ustavni soud nic takoveho hajit nebude, protoze o deti tu nikomu nejde

1 0
možnosti
Foto

Ano, je dobré, aby spolu rodiče komunikovali, a k tomu mají být vedeni třeba v odborných poradnách. Pokud to ale ideálně nefunguje, nemůže se to stát ještě záminkou pro to, aby dítě bylo připraveno o jednoho z rodičů, ze kterého by se stal jen občasný návštěvník. Zátěží pro dítě jsou především takové postoje některých matek (viz níže Veronika Valíková), které se pod těmito záminkami snaží získat dítě jen pro sebe.

1 4
možnosti
JG

ano, s tím se dá souhlasit.

2 0
možnosti
Foto

Pokud spolu rodiče špatně komunikují, bude střídavá péče zátěž především pro jejich potomky. Dítě není věc - může dostat příušnice, angínu nebo přijít ze školy zavšivené. Pak je nutné, aby spolu rodiče KOMUNIKOVALI.

Střídavou péči u předškolních dětí považuji za obzvlášť problematickou. Už Komenský přece první fázi výchovy nazval školou mateřskou ;-D.

3 1
možnosti
JG

a souhlasila byste s tím, aby měl dítě v péči jenom otec?

3 1
možnosti