Aleš Hodina

Manipulátor Jiří X. Doležal

20. 03. 2017 17:02:12
Jedno české přísloví říká, že kdo lže, ten krade. Ale když lže novinář, krade tím pravdu tisícům lidí.

Jiří X. Doležal neboli JXD, redaktor nejmenovaného týdeníku, napsal článek „Tatínci nezašívají aneb proč lidé volí Trumpy a Zemany“. V něm se obul do aktivit britské organizace Fathers4Justice, kterou označil doslova za „sluníčkářskou sektu“. A to jen proto, že se jí nelíbilo, když jeden obchodní řetězec v reklamě spojoval starost o děti pouze s matkami.

Nevěřím, že by myšlení Jiřího Doležala bylo už tak ovlivněno kouřením marihuany, aby nedokázal pochopit, o co Fathers4Justice usilují. A že to žádní sluníčkáři nejsou, naopak. Prosazují jednu z nejtradičnějších a nejkonzervativnějších hodnot, prověřenou mnoha stovkami let, hodnotu otcovství. Tu, kterou liberálové naopak všemožně shazují svou tolerancí rozvodů, samoživitelek, homosexuálních „rodin“ a podobných „moderních výdobytků“.

I když mámy v minulosti o děti více pečovaly, byl to táta, kdo je vychovával a rozhodoval o nich.

Degradace otcovství v posledních desetiletích samozřejmě zanechala stopy v myšlení lidí. A tak Fathers4Justice musejí bojovat i se současnými britskými neokonzervativci o to, že není správné ponechávat děti pouze matkám. A z otců, od kterých tyto matky dnes většinou odcházejí, dělat jen občasné návštěvníky dětí a chodící peněženky.

Označovat propagátory otcovství za jakési sluníčkáře je tedy lež jak vyšitá. I když se zrovna opřeli do problému s reklamou, který není z nejvážnějších. Chápu, že jej použili jako určitý symbol škodlivého spojování dětí pouze s maminkami, na úkor tatínků. Nechápu, že tomu nerozumí nebo nechce rozumět Jiří Doležal.

Ten navíc podle všeho chystá další manipulativní protiotcovský článek, navazující na výše uvedený. O tom ale až příště.

Autor: Aleš Hodina | karma: 41.92 | přečteno: 27628 ×
Poslední články autora